🐱 C H L O E: The British Shorthair

img_8424-2

Era, cred, o seară pe la sfârșitul lui August, când Bogdan a venit în grabă la mine să-mi arate ceva. Mereu am privit împreună, cu ochii în formă de inimioare, video-uri cu animale drăgălașe și mereu ne-am promis că într-o bună zi ne vom lua și noi un cățel sau o pisică, sau de ce nu, pe amândoi.
Ce-mi arăta el era un anunț cu pisici British Shorthair de vânzare. Erau absolut adorabili și am decis (fără să ne gândim prea mult) să luăm unul.
A venit apoi, ziua cea mare, cu o decizie foarte grea de luat: să alegem unul din toate pufoșeniile alea adorabile gen…

Soarta a făcut să alegem o fetiță, pe care am numit-o Chloe (după ce ne-a inspirat o căutare pe Google la ‘cute kitten names’).
În prima seară a fost cel mai greu: pentru ea, că era pentru prima dată departe de mămica și frățiorii ei, dar și pentru noi pentru că amândoi munceam și trebuia să ne trezim la acele ore neortodoxe (cum ar spune unii), iar Chloe nu înceta din mieunat. Dar, pentru că fetița noastră este foarte deșteaptă și cuminte, s-a acomodat foarte repede programului și stilului nostru de viață. În mare parte, pentru că este pisică.

giphy

giphygiphy-2giphy-3

 

Pentru cineva care are un program inegal, este un animal ideal. Chloe a noastră nu ne-a distrus perdelele (după cum ne așteptam), nici bradul de Crăciun, dar a manifestat o predilecție către tapițeriile din piele și covoarele de bucătărie unde își ascute ghearele.

img_1125Pe principiul cum îl crești, așa îl ai (în special bărbatul), cel mai bine este ca pisica să fie obișnuită din prima săptămână pe care o petrece în sânul noii familii, cu orice. Prin orice mă refer la plimbările cu mașina, vizitele la veterinar, baia, locurile în care mănâncă, își face nevoile sau doarme. Dar, pentru că este un membru cu acte în regulă al familiei, mănâncă alături de noi în bucătărie, își face nevoile în baia de oaspeți sau baia lui Chloe și doarme… alături de noi, fără să ne deranjeze, deoarece știe că părinții ei sunt aviatori.

img_9118

img_9645

De asemenea, pisica aceasta este anti-stres. Mai ales când lucrezi în customer service, o poți mângâia la sfârșitul unei zi grele de muncă… Iar această rasă este cu adevărat deosebită, are o față foarte umană, parcă poți citi fiecare expresie.

img_9653

O spun cu mâna pe inimă că viața noastră s-a schimbat în bine după ce am luat-o pe Chloe. Simt că această experiență ne-a făcut mai responsabili și pot să spun că ne-a apropiat și mai mult. Astfel, acum mă abțin să îl cicălesc pe tati pentru că iar și-a lăsat ciorapii peste tot, de dragul copilului.

În final, vă las să vă delectați cu o galerie de fotografii cu… Chloe, evident.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s