🍴 C O O K I N G: with me

bucătăria unde gătesc, concepută de arhitect Sergiu Califar
colțul preferat din bucătăria unde gătesc, concepută de arhitect Sergiu Califar

Am avut în trecut tentative de a găti, însă trebuie să recunosc că nu au fost de fiecare dată reușite. Îmi amintesc și acum figura mirată a colegei mele de apartament din anul întâi de facultate, care m-a rugat să curăț niște cartofi, iar eu i-am oferit mai degrabă niște mingi de ping-pong . Nu știam și nici nu m-a interesat să învăț să gătesc. Bunica mereu îmi reproșa că va veni ziua în care bărbată-miu îmi va cere o ciorbă, iar eu mă voi uita la el ca mâța în calendar.

În toamna 2014 m-am mutat cu bărbată-miu, stewardesă roz-bombon. Înainte de asta, ca să-i arăt că ia marfă bună, m-am dat peste cap în vizitele mele la el acasă, să-i gătesc câte ceva. Până îi aduceam produsul finit, urmăream cu ardoare tutoriale video și făceam întocmai ce vedeam acolo, iar asta m-a salvat de la eșec. Fără să fac reclamă, sensei-ul meu se numește JamilaCuisine, o doamnă care, din punctul meu de vedere, are cele mai bine explicate rețete video. Tot din punctul meu de vedere, trebuie să ai un IQ de 60 ca să nu pricepi ce se întâmplă acolo.

negrese, gogoși, brioșe și cheesecake

Provin dintr-o familie de Martha Stewart-e, talentul l-am preluat de la mama, bunica și mătușa. Trebuie să recunosc că mereu m-am sustras de la treburile casnice, inventând de fiecare dată o scuză. Cea mai des folosită era că-mi voi distruge mâinile fine de pianistă. Pălit-au mâinile fine de odinioară în fața unei tăvi de la mama soacră (și ea e o Martha Stewart desăvârșită) pe care am frecat-o riguros cu buretele de vase.

clătite americane sau clasice, specialitatea mea

Bogdan bărbată-miu nu-mi cere ciorbe (In yo face, buni!), dar asta nu mă împiedică să le fac. Mutatul cu el m-a ajutat să descopăr un nou hobby – gătitul. Sincer, îmi place să gătesc și să experimentez și mă simt bine când văd că ce am preparat se mănâncă cu poftă.

Îmi pare bine că în societatea asta plină de prințese care n-ar face nimic fără o garanție din partea bărbatului, există femei care încă mai țin să fie gospodine.

În continuare, vă las să vă delectați cu fotografii ale operelor mele de artă (câteva). Pentru rețete, aveți CONTACT, pentru testimoniale (cei care au testat) aveți comentariile mai jos:

pui la wok cu piure de cartofi, ciorbă rădăuțeană, burger și pui cu legume la wok și orez
pui la wok cu piure de cartofi, ciorbă rădăuțeană, burger și pui cu legume la wok și orez
cheesecake de Paște fără coacere, brioșe cu ciocolată neagră, cheesecake copt și brioșe cu cacao
cheesecake de Paște fără coacere, brioșe cu ciocolată neagră, cheesecake copt și… alte brioșe
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s