🌴T R A V E L: Egypt – Sharm el Sheikh

Cred că dorul de vară își spune cuvântul. Am să-mi fac debutul pe vechiul blog nou-nouț cu un articol despre vacanța noastră în Egipt – Sharm el Sheikh. Sper să îi inspire pe cei care nu au fost pe acolo încă (dar și-ar dori) și sper să învățați lucruri utile din experiența noastră.

Ne-am tot întrebat luni în șir, începând de prin Aprilie-Mai (sau poate mai devreme) ce destinație să alegem pentru vacanță. N-am să mint. Egiptul n-a fost prima noastră opțiune, ci Republica Dominicană. Poate nici la Republica Dominicană poate nu ne-am fi gândit dacă nu ar fi plecat vecinul/colegul nostru, Mircea. Ne-am tot uitat fascinați pe câteva oferte, fotografii, recenzii și am pornit către agenția de turism.

Perioada în care doream să plecăm era sfârșitul lui Septembrie – începutul lui Octombrie. Reprezentanta agenției ne-a mărturisit că în perioada respectivă e sezon ploios în Punta Cana. A trebuit, deci, să ne schimbăm destinația. Parcă îl și văd pe Bogdan întorcându-se spre mine: Egipt? Sharm el Sheikh?… Egipt!

travel
Îmi amintesc cu zâmbetul pe buze cum număram zilele până la vacanță și seara dinaintea plecării când ne-am făcut cu entuziasm bagajele. Mi-am luat multe și n-am purtat decât 30% din toate hainele luate. Bogdan ar fi preferat să-și uite hainele, dar să nu-și uite prețiosul GoPro Hero 4.
Am călătorit cu un charter Blue Air, unde am servit probabil cea mai bună mâncare pe care o poți mânca la bordul unui avion.

Am fost întâmpinați de un ghid: Saladin. Saladin nu a pășit niciodată pe tărâm românesc, dar ne vorbea limba foarte bine. Nu știu cum, dar avea un accent moldovenesc extrem de amuzant. Hotelul de 5 stele arăta ca în poze la exerior, interiorului i-aș fi dat mai degrabă 3 margarete. Saladin ne-a prezentat mai multe oferte pentru activități zilnice (contra cost) fără de care vacanța probabil ar fi fost aproape banală.

foodȘtiu, all inclusive este pentru toate gusturile și e nelimitată dar nu există diversitate – aceleași preparate servite over and over again. Recomand experiențele locale. Cea mai bună mâncare am servit-o într-un sătuc – Dahab – mâncare fix ca la mama lor acasă! Deși ador pisicile, am luat prânzul alături de vreo 5 pisici vagaboante care se așezaseră sub/la/pe masă la noi.

După cum am și spus mai sus, vacanța fără activități probabil ar fi fost una obișnuită, banală. Evident, te duci în Egipt, neapărat trebuie să dai o tură cu cămila. Măcar pentru poze, să ai ce le arăta copiilor. Personal, nu m-am bucurat prea tare de plimbare deoarece mi-a fost foarte frică de cămile, mereu am avut impresia că cea din spatele meu mă va mușca de picior. Aveam această impresie și datorită unui .gif pe care l-am văzut demult, în care o cămilă de la zoo mușca un vizitator de față. De asemenea, nu este nici foarte comfortabil, mai ales la coborâre.

Desktop2

Locația este grozavă pentru snorkelingdiving și safari. Din nefericire, pentru cine nu știe să înoate, va trebui să se mulțumească cu bălăceala în piscină. Către țărm, la adâncime mică sunt corali și nu ai voie/nu ai cum să înoți în acea zonă, așa că trebuie să mergi pe ponton către larg unde adâncimea variază de la 3-4m la chiar 20m. Safari am făcut pe niște ATV-uri, a fost extraordinar (vezi video mai sus).

În ultima zi am vizitat Mănăstirea Sf. Ecaterina. Am înțeles de la ghid că ar fi una din cele mai vechi biserici creștine din lume. Am văzut tufișul lui Moise prin care a comunicat cu Dumnezeu. Tot în această zi am avut două accidente: prima dată șoferul mașinii a adormit la volan și a doua oară, același șofer a intrat în altă mașină (nu frontal) încercând să facă o depășire ambițioasă și periculoasă. Egiptenii sunt foarte ambițioși și orgolioși!

Desktop4
De la stânga la dreapta: tufișul, turnul mănăstirii Sf. Ecaterina, prin deșert și  Muntele Sinai (în depărtare)

Cam asta a fost… Dacă aveți voi alte întrebări sau vreți să vă împărtășiți impresiile despre acest articol, o puteți face mai jos.

Desktop5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s